Psihoterapija parova

PSIHOTERAPIJA PAROVA

Psihoterapija parova je namenjena zapravo bilo kom paru- paru majka – dete, otac – dete, prijateljskom paru, poslovnom paru, ljubavnom paru. Pogodna je kada članovi para žele da istraže svoje načine bivanja u tom odnosu. Kada imaju poteškoće sa kojima ne izlaze na kraj i koje narušavaju njihovu vezu.

Ukoliko se par često svađa, rastaje, ne nalazi načina za konstruktivnu komunikaciju i više ne uživa u zajednici onda je psihoterapija dobar izbor.

Psihoterapija parova je način da se ponovo ugledaju, prepoznaju, sretnu jedno drugo i da osveste kako su došli tu gde jesu. Na koje načine iako nezadovoljni, ipak tu ostaju, nepromenjeni. Stvara se prostor da jedno drugo zaista čuju uz pomoć psihoterapeuta. Da ostanu sa tim što su čuli. Da odgovore svojim doživljajem umesto napadom. Da se ponovo ugledaju na nov način.

To je onda iskustvo koje ih menja.

Što bi rekao J. Bucay:

” Mnogi se parovi rastanu jer misle da bi im s nekim drugim bilo drugačije, i naravno onda se nađu u istim situacijama, u kojima se samo promenio sagovornik.”

U svaku svoju vezu nosimo sebe onakve kakvi smo. Ukoliko nam često ne ide da održimo vezu onda je vreme da kroz psihoterapiju parova ili individualnu terapiju pogledamo u to čime se uporno sabotiramo.
psihoterapija-parova